warrior tap?

Grizzlies and Wolverines...living together in harmony.

Moderator: hemingray

User avatar
extreme atv rider
Just opened an account at Cabelas
Posts: 95
Joined: Mon Mar 06, 2006 7:09 pm
Location: LP city maryland

warrior tap?

Postby extreme atv rider » Mon Mar 20, 2006 8:02 am

i just rebuilt my 02 warrior engine top to bottom. irode it twice now since and now there is a tap comin from the head. pulled cam out looks new no wear marks or metal any wear in head. i'm lost i tried turning engine by hand and it wont make the noise only when running. any one have any idea what is making the noise :?:

User avatar
Ken
Site Admin
Posts: 7501
Joined: Wed Jan 07, 2004 4:23 pm
Location: Auburn, CA
Contact:

Postby Ken » Mon Mar 20, 2006 12:15 pm

Wow...no wear? It has to be some part in there moving up and down...
The last words spoken before a YouTube video is filmed: "Hold my beer, now watch this..."

Regards,
Ken Hower
RTF Director
http://www.rubicontrail.org/

User avatar
extreme atv rider
Just opened an account at Cabelas
Posts: 95
Joined: Mon Mar 06, 2006 7:09 pm
Location: LP city maryland

Postby extreme atv rider » Mon Mar 20, 2006 2:15 pm

i just replaced crank piston rings cam timing chain and tensioner. if i adjust the idle screw just right the tap goes away until i give it gas. timing dead on valve clearence to spec. i'm lost i've been playing with this engine since i bought it in 02 never had it kick my a$$ like this. i'm getting my sp 800 this weekend and selling the warrior but i don't wont to sell something i'm not sure about.

User avatar
Ken
Site Admin
Posts: 7501
Joined: Wed Jan 07, 2004 4:23 pm
Location: Auburn, CA
Contact:

Postby Ken » Mon Mar 20, 2006 3:13 pm

I hear you.


I'd love to hear Chadd, Bill or Jack's theory....Obviously, my first thought was the piston tapping the top.
The last words spoken before a YouTube video is filmed: "Hold my beer, now watch this..."

Regards,
Ken Hower
RTF Director
http://www.rubicontrail.org/

User avatar
MrBill
Certified: OBSESSED
Posts: 1813
Joined: Tue Dec 28, 2004 10:51 am
Location: Fair Oaks, Ca.
Contact:

Postby MrBill » Wed Mar 22, 2006 7:30 am

extreme atv rider wrote:i just replaced crank piston rings cam timing chain and tensioner. if i adjust the idle screw just right the tap goes away until i give it gas. timing dead on valve clearance to spec. I'm lost I've been playing with this engine since i bought it in 02 never had it kick my a$$ like this. I'm getting my sp 800 this weekend and selling the warrior but i don't wont to sell something I'm not sure about.
Are you saying if you turn up the idle the knock or tap goes away?
When you give it the gas the tap or knock comes back?
I know its not apples to apples but on my 500 if the idle is to low I get a small chirping and slight tapping sound. It gets in to the compression release that is for easier starting.(zero to low RPMs)
Last edited by MrBill on Wed Mar 22, 2006 8:00 am, edited 1 time in total.
04 500 HO SP w/ the RZR bling rims/tires and 2 03 Bomber GTX DI

User avatar
MrBill
Certified: OBSESSED
Posts: 1813
Joined: Tue Dec 28, 2004 10:51 am
Location: Fair Oaks, Ca.
Contact:

Postby MrBill » Wed Mar 22, 2006 7:43 am

Did you inspect the oil pump?
04 500 HO SP w/ the RZR bling rims/tires and 2 03 Bomber GTX DI

User avatar
Ken
Site Admin
Posts: 7501
Joined: Wed Jan 07, 2004 4:23 pm
Location: Auburn, CA
Contact:

Postby Ken » Wed Mar 22, 2006 10:18 am

Oil pump...good one Bill.
The last words spoken before a YouTube video is filmed: "Hold my beer, now watch this..."

Regards,
Ken Hower
RTF Director
http://www.rubicontrail.org/


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest